maandag 22 augustus 2016

Een nieuw schooljaar

Hallo allemaal,

We hopen dat iedereen nog volop aan het genieten is van de vakantie. In ieder geval de kinderen ;) Een aantal ouders is vast al weer aan het werk.
Natuurlijk genieten wij ook nog van de vakantie maar zo langzamerhand starten we weer met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. 
Zo houden we iedereen vast op de hoogte.

Het komende jaar heet onze klas "de Petteflet". Naar het boek "Pluk van de Petteflet" van Annie MG Schmidt. Ook de andere kleutergroepen hebben een naam die ontleend is aan een prentenboek. Niet alleen de naam van de groep is anders. Ook zijn er wat andere kleine veranderingen. Handig om te weten voordat we maandag 29 augustus starten.


De vertelkring.

De vorige jaren hadden de kinderen een vaste dag om te vertellen in de grote kring. De kleur van de groep waarin je zat bepaalde op welke dag je mocht vertellen. Dit verandert. Alle kinderen komen op maandag aan bod in de grote kring en op de andere dagen zijn er andere momenten, waaronder in de kleine kring, waarop de kinderen mogen vertellen. Ze hebben dus geen vaste dag meer. Onder het kopje "Vertellen" hier boven aan de weblog staat het volgende:

Tijdens de grote kring wordt verteld.
Op maandag mogen alle kinderen aan elkaar vertellen. Vaak doen we dat met een binnen en buiten kring. Wij noemen dat een Kanjerkring. Ook gebruiken we andere coöperatieve werkvormen. Als het kind het moeilijk vindt om zelf iets te bedenken, mag er iets meegenomen worden. Op de andere dagen komt het vertellen, onder andere, in de kleine kring aan bod.
Natuurlijk mogen er altijd spulletjes meegenomen worden over het thema waar we op dat moment over werken.


Bekers en bakjes.

Alle bekers en bakjes mogen in de tassen blijven. Ze hoeven niet meer in de blauwe bakken gezet te worden. Als het fruitpauze is pakken de kinderen hun tas. Eten en drinken en stoppen de beker en  het bakje weer terug in de tas.
Natuurlijk mogen de bekers voor de lunchpauze in de koelkast worden gezet.


Bent u alweer een beetje bijgepraat.