vrijdag 7 oktober 2016

KInderboekenweek

We zijn begonnen met een spetterend optreden van enkele juffen en meesters. Ze speelden het verhaal van Roodkapje uit, die een boek uit de bibliotheek wilde meenemen voor oma. 
Foto's hiervan kunt u bij de weblog van 'De kikkervriendjes' zien. 

Denkt u er nog aan dat er een afsluitend 'feestavond' is van dit thema? Het is op donderdag 20 oktober. De tijden zijn nog niet bekend. Komt zo spoedig mogelijk. 

Wij hebben vandaag een boekenwinkel gemaakt. Het is de bedoeling dat iedereen wat boeken meeneemt, zodat het lekker vol is in de winkel. Maximaal 5, anders wordt het teveel.
Verder hebben we lp's en een singel van Luka bekeken. Gelukkig kon je op YouTube zien hoe zo;n platenspeler werkt. Mees had kroontjespennen bij zich. Ook rara dingen vonden de kinderen, maar wel erg leuk om eens te zien. 
Ik (Truus) had een elektrische typemachine voor €2 op de kop getikt en dat was ook spannend. Alleen al die koffer... Toen ze de machine zagen en ik vroeg wat het was, dachten ze aan een printer of een computer, maar ook werd een barbecue genoemd! 
We hebben het goed bekeken en natuurlijk uitgeprobeerd. Er zit dus een motor in, de letters schieten eruit en het maakt geluid.
Leuk vonden deze technische les zeker. De machine is nu 'op reis' in de andere groepen.