vrijdag 18 november 2016

Sinterklaas en het bakken

U heeft vast wel gemerkt dat het thema van het Sinterklaasjournaal gaat over bakken. De Wellespiet is niet zo goed is in het bakken van taarten. Wij proberen ook wat te oefenen/helpen. We hebben geprobeerd om zelf echte marsepein te maken. 
Hoe gaat dat? Amandelen, suiker en eiwit zijn de ingrediƫnten, maar wat zijn amandelen? Hoe smaken ze? Hoe ziet zo'n boom eruit? Dat hebben we eerst onderzocht.
 
 
Hoe krijg je amandelen klein zonder machine? Met een deegroller of met een fles of met een hamer of moet je er een zware doos op zetten?

Helaas werkte het toch niet helemaal zo goed. Wat nu? Ik heb het mee naar huis genomen, want ik de machine moet het toch wel lukken?
Vrijdags heb ik de machine meegenomen. Als bewijs heb ik er cashewnoten mee klein gemaakt. Dat vonden ze erg spannend om te zien en het was ook lekker. Sommige vonden het nog lekkerder dan marsepein.


En dit was dan het resultaat: lekkere marsepein. Bijna iedereen heeft ervan gesmuld.

Voor alle ouders die het zelf nog een keer willen proberen: het recept is:  250 gr amandelen klein maken, 250 gram witte basterdsuiker en eiwit van 1 ei mengen en dit alles in de koelkast 1 nacht laten liggen. De kinderen kunnen er van alles van maken. 
Veel plezier dit weekend.