vrijdag 25 november 2016

Sinterklaasacties in de klas

Wat waren we weer druk met het thema. 
Op woensdag hebben we de Wellespiet maar geholpen om zijn recept uit te proberen, want hij komt er zelf niet uit. We hadden hulp van 3 moeders wat natuurlijk erg fijn was. Nog bedankt hoor.

Vandaag hebben we het geproefd. Ze waren prima gelukt, dus de Wellespiet kan dit recept goed gebruiken voor zijn eigen taart voor Sinterklaas.


We hadden er 1 over. Voor wie zou die zijn? Iemand riep: voor meester Gerard, want die doet altijd zoveel voor ons. Dat was een goed idee en we zijn hem gaan zoeken. Hij vond het gelukkig ook lekker en wilde meteen bij Tijs komen eten vanavond, want die mama kan heel goed een cupcake bakken, maar of dat is gelukt...
Vanmorgen was het druk met alle ouders en kinderen die in 1 keer de klas in kwamen, maar het was dan wel de moeite waard: pepernoten en een cadeau. 
De Pieten hadden ook van alles gedaan; de getallenlijn was niet goed meer. Geeft niks, want wij weten dat best wel en zo konden we mooi weer even oefenen. Nu hangen alle kaartjes weer goed. 
Meije mocht het cadeau, als jarig jobje, uitpakken.Verder hebben we nog Spaanse woordjes geleerd, want Piet had ons vanmorgen een briefje gegeven met wat vertalingen. We proberen te onthouden:
1: amigo = vriend
2: adios = dag
3: por favor = alsjeblieft
4: compleanos felis = gefeliciteerd. Dit hebben we meteen voor Meije gezongen want die was jarig. 

We hebben ook een Nederlands liedje geleerd, maar nu in het Spaans. 
Het liedje: hoofd, schouders, knie en teen gaat in het Spaans als volgt: 
koo-koo, ombros, paatas, pjies, paatas, pjies
koo-koo, ombros, paatas, pjies, paatas, pjies
ogo, oreegaa, booka ien aariez
koo-koo, ombros, paatas, pjies, paatas, pjies

Oefen thuis gerust, want als Sint komt willen we het gaan zingen...