vrijdag 27 januari 2017

Bezoek garage

Woensdag mochten we naar de garage. U heeft het gemerkt; de kinderen en de juf hadden er zin in. 
Onze klassenmoeder Marga (van Wiep) had een appeltaart gemaakt voor de werknemers en ze had het ook nog mooi versierd! Heel hartelijke dank! 

Echt erg toevallig had ik zelf de avond ervoor een lekke band en aangezien ik mijn auto in onderhoud heb bij deze garage, heb ik mijn band meteen meegenomen. Gelukkig wilden ze het meteen plakken, waardoor de kinderen het konden zien. Dat was erg leerzaam en niet alleen voor de kinderen, moet ik zeggen. 
Wim Gijsberts was erg gastvrij. We mochten van alles vragen en hij liet zoveel mogelijk zien. We kregen zelfs wat te drinken en een cadeautje namelijk de fietsbel! Fantastisch. 

Ik wil de ouders erg bedanken voor hun vervoer en hun tijd. 

Aanstaande woensdag gaan we alweer iets leuks doen. Er komt een echte bus en een vrachtwagen op school. We hebben samen vragen bedacht, maar ik heb afgesproken met de kinderen dat áls ze nog een vraag weten, ze het maar moeten laten opschrijven en meenemen naar school. Dan kunnen we ze woensdag behandelen.

En dan nu de foto's: 

 Hoe ziet een auto er van onder uit?
 De band van de juf wordt goed bekeken. Waar zit het gat? Een plug erin en klaar is kees.


 De auto van de juf op de brug...best hoog en spannend.
Deze Volvo wordt naar de stort gebracht. De motor is er wel eerst uit gehaald voor een andere auto.
 Alle oude banden worden bewaard in een container, waar we in mochten, de deur ging dicht en...het was donker! Dan kun je lekker gillen!
 Bij deze auto werden de ruitenwissers én de sproeier aangedaan. We werden niet nat gelukkig, maar wel bijzonder om te zien.
 Hoe zwaar is een stuur?

Het cadeau werd uitgedeeld!  
Een hele fijne verrassing! 
   

Best even lastig om te bellen én het tegelijk vast te houden...


We bedanken garage Gijsberts van harte voor de prachtige ervaringen.