vrijdag 14 april 2017

Pasen

De paasviering op school zit erop. Wij hebben een superdag gehad. Eerst een mooie paasviering, waarin Feline, Nael, Luka en Alyssa een korte tekst mochten opzeggen. Dat deden ze erg goed. Ook hebben we samen liedjes gezongen en naar teksten geluisterd. Het was fijn om met de hele school dit samen te kunnen doen.

En toen was er een verrassing: de paashaas vertelde aan het einde van de viering dat ze eitjes in onze klas had verstopt. Dat was erg spannend. We vonden er veel, maar hoe verdeel je dat nou eerlijk over 27 kinderen? Een mooie rekenles: groepjes maken van 5, waardoor je sneller kunt tellen. Onze kinderen zijn erg lief, want ze vonden dat de andere juffen de overgebleven eitjes mochten opeten. 

De lunch was ook al gezellig. Bijna iedereen had gelukkig mijn laatste mailtje nog gelezen om bestek en bord mee te nemen. We hebben er heerlijk van gesmuld en het was erg goed verzorgd door de oudercommissie. Erg bedankt nog dames. Zij kwamen 'de restjes' ophalen en schrokken ervan: "Hebben jullie echt maar zo weinig over?". Ja hoor: zien eten, doet eten.

Na het buitenspelen mochten de kinderen in een andere klas spelen, zelfs in groep 3, 4 en 4/5. Veel kinderen zochten de klas op van hun broer of zus. Het is dan wel erg onrustig, want waar moet je heen en met wie? Toen ik het navroeg had iedereen het gelukkig goed naar de zin gehad. Onze klas is drukbezocht met 'oud-leerlingen' die met z'n allen boven of beneden in de bouwhoek speelden. 

En nu wensen Karin en ik jullie allemaal fijne Paasdagen. Dinsdag gaat de deur weer open.
tr