vrijdag 1 september 2017

De 1e week zit er op!!!

Onze eerste week was meteen al een heerlijke, gezellige week. We hebben al een goede sfeer in de klas. Ook hebben we al erg veel gedaan. 
  • Allereerst zijn onze kinderen weer luizenvrij. Dat is altijd erg fijn voor alle kinderen en juffen!
  • We zijn begonnen met het voorlezen van ons klassenboek: Pluk van de Petteflet en met het thema: mijn klas en ik. We moeten elkaar (weer) leren kennen, de klassenregels opstellen, maar ook iets leren over je eigen lichaam. Ik liet een boek zien waar je de botten, het skelet (nieuw woord!) kunt zien. Iedereen was verbaasd! Ze hebben het natuurlijk ook bij zichzelf gevoeld. Dat een oog een ronde bal is, was gek en dat je bloedvaten hebt! Er was zelfs iemand die wist dat het een ader heet! Met al je spieren kun je je gezicht bewegen, daarom hebben we dat ook gedaan: hoe kijk je als je blij, boos of verliefd bent?  
  • Gymmen: we gaan dit meestal op vrijdag doen, maar soms zal het ook op donderdag gebeuren. Wilt u de tas voor as donderdag in de gymbak leggen die naast de kapstokken in de gang staat? En kunt u nog wat oefenen, als het nodig is, met aan- en uitkleden? Het is zo fijn als uw kind het zelfstandig kan, ook voor het zelfvertrouwen van het kind.  
  • Als laatste: volgende week donderdag en vrijdag komt Lonneke in onze klas. Ze is de nieuwe stagiaire en zal het hele jaar er (grotendeels) zijn. Volgende week stelt ze zichzelf verder voor. 
We hopen u vanmiddag te zien op onze 'Back to school party' en anders tot volgende week dinsdag, want niet vergeten; maandag zijn we vrij!!!!