donderdag 28 september 2017

Deze week...

Op de informatieavond van afgelopen dinsdag werd een goede tip gegeven. Soms krijgen de kinderen de beker erg moeilijk open en soms lukt het de juf ook nauwelijks. De tip is: pas 's morgens de beker goed sluiten, omdat het zich 's nachts vacuüm kan zuigen en dus moeilijk is te openen. Goed idee toch?
We hebben woensdag een spookje van een servet gemaakt. Voor sommige een moeilijke opdracht, want hoe maak je een knoop? Daarna kregen ze 'huiswerk': iedereen kreeg een servet mee naar huis om het nog eens te proberen. Ze mochten het ook weer op school laten zien. Er zijn er 6 terug gekomen. Daar hebben we meteen een rekenopdracht mee gedaan: seriëren; leg ze van groot naar klein. Zo kun je van veel dingen een leermoment maken!

En dan hebben we de griezelhoek; een groot succes. Het volume is nog wel wat aan de hoge kant, want van spoken en zo kun je erg schrikken en dan wil je het wel uitschreeuwen! Kijk toch eens wat een mooie spookjes; deze waren erg lief hoor...
En als laatste: we hebben kunst gemaakt; in een doos met de 3 basiskleuren knikkers laten rollen. Net toveren en dus veel ontdekkingen gedaan! Er ontstonden prachtige kleuren en een mooi lijnenspel. 
Het waren weer fijne dagen.